L'easys historie

L'easys historie startede midt i firserne. På det tidspunkt fandtes der to virksomheder i Danmark, hvor danskerne kunne leje TV og video via et net af butikker. Dengang var der ikke noget, der hed netbutikker.


Samtidig gik en ung mand rundt i Odense og tænkte meget over de to virksomheders udlejningskoncept. Hvorfor udlejede de kun TV og video? Og hvorfor havde de butikker rundt om i landet, når butikkerne sikkert var dyre i drift?


Den unge mand var den 21-årige Niels Thorborg. Han studerede afsætningsøkonomi i Odense, så han var naturligvis meget interesseret i handel. Interessen for salg og kundebetjening havde han med hjemmefra, hvor hans forældre havde en købmandsgård på Vestsjælland. Her havde han i flere år stået bag disken og fået erfaring med hårde hvidevarer, som også var i købmandsgårdens sortiment.

Den gode idé


Med den baggrund og de spørgsmål i hovedet fik Niels en idé. Ja, faktisk en rigtig god idé, skulle det vise sig. Han var helt sikker på, at der også var kunder, der kunne tænke sig at leje vaskemaskiner. Og han var lige så sikker på, at kunderne gerne ville have det nemt, når de pludselig fik behov for at leje en vaskemaskine. Men vejen hen til en butik kunne være både lang og besværlig, så Niels var klar over, at der skulle tænkes nyt.

Niels Thorborg ved VaskRent varevogn


Det var sådan, han fik ideen til at udleje vaskemaskiner pr. telefon. Det lyder måske lidt old school i dag, men uden internet var telefonen langt det hurtigste. Nu skulle ideen så afprøves – og det blev den men dog først på hobbybasis. Niels passede sine studier samtidig med, at han udarbejdede annoncer, modtog ordrer på telefonen, leverede, monterede og servicerede. Meget hurtigt besluttede han sig for at skifte studierne ud med den voksende udlejningsforretning på fuld tid.


Derfor blev firmaet VaskRent etableret i august 1985, og tingene tog hurtigt fart. I 1992 skiftede firmaet navn til L'EASY, og samtidig blev produktsortimentet udvidet væsentligt. Siden har L'easy været i kraftig vækst – og er det fortsat. Det er staben af kolleger, der passer de mange tusinder af kunder også. Niels Thorborg ejer i dag stadig L'easy.