88 88 88 88 - Vi sidder klar til at hjælpe

Ordbog
Ord Beskrivelse

Aftrækstørretumbler

Modsat en kondenstørretumbler kræver en aftrækstørretumbler en aftræksslange ud gennem ydervæggen til at udlede luft igennem. Vandet fra vasketøjet udledes via en slange til afløb.

AirDrop

Nem fildeling: Med AirDrop kan du udveksle fotos, videoer, websteder, lokaliteter og meget mere med andre iOS 7-enheder i nærheden. Funktionen fungerer via Wifi og Bluetooth.

Aktiv 3D

Der vises skiftevis billeder til henholdsvis højre og venstre øje. Det er de aktive 3D-brillers funktion at skiftevis lukke for højre og venstre øje, så man derved oplever to forskellige billeder. Når disse billeder sammensættes af hjernen, vil det opfattes som tredimensionel dybde.

Allergi-funktion

Hvis du er allergisk over for vaskemiddel, kan du med allergifunktion tilføre ekstra vand under skylningerne for at fjerne alle spor af sæbe. Du kan også skylle tøjet nogle ekstra gange. Hvis du er allergisk over for husmider, skal du huske, at husmider overlever temperaturer under 60 grader, så jo varmere du vasker, jo bedre.

Ambilight

Ambilight skaber et blødt lysskær omkring skærmen, som følger handlingen på skærmen. Du kan justere effektens intensitet og programmere Ambilight til at fungere perfekt uanset farven på den væg, lyset kastes op på – så det passer ind i enhver indretning. Ambilight findes kun ved udvalgte Philips-TV.

Antikrøl-funktion

Med funktionen antikrøl i tørretumbleren kan du reducere krøller og folder i dit vasketøj til et absolut minimum. En nedkølings-funktion ved slutningen af vaskeprocessen får tøjet til at krølle mindre. Under og efter centrifugeringen bliver tøjet langsomt drejet og løsnet, hvilket resulterer i færre krøller.

Aquasensor

Aquasensor sørger for at skylleresultatet altid bliver bedst muligt og sparer automatisk på vandet tiden - og pengene. Alt efter hvor snavset skyllevandet er, kan aquasensor både reducere og tilføje skylninger.

AquaStop

AquaStop er din sikring mod vandskader. En elektrisk sikkerhedsventil registrerer selv små mængder vand, og sørger omgående for at lukke for vandtilførslen. Maskinens pumpe starter desuden automatisk, hvis vandet stiger for højt inde i tromlen. AquaStop sørger altså for, at vandet hverken kan løbe ud eller oversvømme maskinen.

AUX

Engelsk forkortelse for Auxiliary device, dvs. en ekstra enhed. På en forstærker sidder der ofte fordefinerede ind- og udgange til CD m.m., men også en AUX-indgang for tilslutning af uspecificerede enheder.

Baghøjttalere

Betegnelse for de 2 bagerste satellit-højttalere i et surroundsystem. Disse kan være med ledning eller trådløse. Trådløse baghøjttalere giver dig frihed og mobilitet, når du placerer dine højttalere i rummet uden grimme ledninger.

Billedstabilisator

En udbredt funktion i videokameraer og mange kameraer, der skal modvirke håndbevægelser og rystelser for at opnå et mere skarpt billed-resultat.

Bluetooth

System som muliggør trådløs kommunikation mellem forskellige installationer som telefon, bil, kaffemaskinen, billetkontorer, vækkeur mm. Med bluetooth-chip indbygget i mobiltelefonen kan den f.eks. betjene bilens alarmsystem og slå forvarmeren til.

Blu-ray

Blu-ray er DVD'ens afløser. Blu-ray giver indhold i High Definition (HD). Blu-ray er en standard, som ligner den traditionelle DVD og CD. Den store fordel er, at istedet for en rød eller infrarød laser anvendes en blå laser, deraf navnet Blu-ray. Fordi blå bølger er kortere end røde, kan der klemmes mere information ind på den samme overflade. Desuden skriver og læser Blu-ray-maskinerne informationen hurtigere.

Booster-funktion

Når du har behov for at spare tid og tilberede maden hurtigere, skal du bruge booster-funktionen på denne kogesektion. Det giver en en ekstra stærk energi, der hurtigt opvarmer gryden og dens indhold til de højeste temperaturer. Det er perfekt til, når du får en pludselig indskydelse, og når du tilbereder maden i kampen mod uret.

BRUSHROLLCLEAN

Rengøringsfunktion der modarbejder at hår og fibre sætter sig fast i mundstykket. Et enkelt tryk på pedalen på toppen af mundstykket aktiverer de indbyggede skæreblade, som effektivt skærer hår og fibre over. Disse suges op i støvbeholderen på få sekunder.

Carl Zeiss

Tysk firma, der har specialiseret sig i fremstilling af objektiver til kameraer, som udmærker sig ved at reproducere et særdeles flot billede.

Centerhøjttaler

Centerhøjttaleren placeres mellem de 2 forreste stellithøjttalere i et surroundsystem. Tale i filmlyd kommer oftest fra centerhøjttalerens position, og den skal helst placeres ovenover eller under TV'et.

Crystal Clear III

Philips billedforbedringsteknik, der rummer en lang række forbedringer (i forhold til Crystal Clear), der giver et bedre billede. Disse omfatter et 2D kamfilter, dynamisk kontrast, Blue Stretch og Green Enhancement, så du altid får de mest naturligt udseende farver.

DAB

DAB - Digital Audio Broadcasting - er et system for digitale radioudsendelser i meget høj kvalitet og det nyeste indenfor digital radioteknologi. DAB giver dig mulighed for at nyde dine foretrukne radiosystemer med krystalklar lyd, der næsten er på CD-niveau. Du får et endnu større udvalg af radiostationer samtidig med at støj, der forårsages af signalinterferens på grund af bjerge, høje bygninger og vejrforhold, hører fortiden til. Da DAB-radiosignalet er rent digitalt, kan stationer også sende tekst som f.eks. programoplysninger, nyheder og sport samt billeder og endda video direkte til din radio.

dB

dB står for decibel. dB er en måleenhed for lydsstyrke. Enheden er opkaldt efter Alexander Graham Bell, opfinder af telefonen. Decibel-skalen er fastlagt, så 0 dB svarer til den lydstyrke det menneskelige øre lige netop kan opfatte. Smertegrænsen er ved 120-140 dB. Lydniveauet i et almindeligt hjem er omkring 40 dB, en gennemsnits-samtale på 60 dB, typisk musik i hjemmet hører vi på ca. 85 dB og høj rockmusik trykker ca. 110 dB ud. Til sammenligning er lydstyrken for en jetmotor 150 dB.

Desktop

Engelsk for "Stationær computer" - modsat er laptop (bærbar computer)

Digital Natural Motion

Philips billedforbedringsteknik. Får bevægelser på TV til at se mere flydende og naturlige ud. Levende billeder kan ofte give urolige, rystede billeder. Denne teknologi vurderer bevægelsen i billedet og korrigerer for rystelser både i TV-udsendelser og optagelser fra DVD-skiver.

Digital tuner

Hvis et fladskærms-TV har integreret DVB-T-tuner, kan du modtage digitalt terrestrisk TV, som du kan se eller optage. Det betyder også, at du ikke behøver en ekstra Set-Top-boks eller flere kabler.

Digital-TV

Digitale udsendelser optager, til forskel fra analoge, meget lidt plads på frekvensrummet. Det giver plads til flere kanaler og et større programudbud. En fodboldkamp eller koncert kan sendes fra flere forskellige kameravinkler, og digital-TV har dessuden bedre kvalitet da mere billede- og lydinformation kan sendes med digitale sendinger.

Dolby Digital

Dolby Digital og DTS er verdens førende digitale multi-kanal lydstandarder, og bygger på de samme principper som det menneskelige øre anvender til behandling af lyd. Dolby Digital er et lydformat for DVD-Video film. Typisk indeholder en DVD-film med Dolby Digital information for Dolby Digital 5.1 et lydsporsmix på 6 kanaler til 5 højttalere plus subwoofer. Oftest indeholder filmen også andre alternative lydmix. Dolby Digital indebærer ikke automatisk 5.1.

Dolby Digital 5.1

Dolby Digital 5.1 er et lydsporsmix til lydgengivelse i 5 højttalere plus subwoofer. Dolby Digital er et format for DVD-Video skiver, DVD-film.

Dolby Digital EX

6.1 Dolby Digital EX-dekodning er en ny teknologi, der føjer en ekstra følelse af rumlige detaljer og stærkere drama til Dolby Digital 5.1-kanal lytteoplevelsen. Den ekstra surround-kanal frembringer en endnu mere spændende, omsluttende surround-lydeffekt.

DVB-T

Hvis et fladskærms-TV eller DVD-harddiskoptager har integreret DVB-T-tuner, kan du modtage digitalt terrestrisk TV, som du kan se eller optage. Det betyder også, at du ikke behøver en ekstra Set-Top-boks eller flere kabler.

DVD

Forkortelse for Digital Versatile Disc. Skiven er på størrelse med en CD-skive, men informationerne på skiven er tættere pakket. En DVD-skive rummer typisk 17 GB, og det er muligt at have flere data typer på samme disk - f.eks. video, audio og data.

DVI

Digital Visual Interface. Et af de forskellige stik, der bruges til overførsel af billede til fladskærms-TV'et. Dit TV skal have HDMI eller DVI stik for at være HD Ready. Benyttes på HDTV - med DVI sendes den digitale billedinformation direkte til dit TV eller projektor uden først at omdanne den til et analog signal for siden at ændre signalet til digitalt igen.

Dynamisk basforstærkning

Dynamisk basforstærkning maksimerer din musikoplevelse ved at fremhæve basindholdet i musikken ved alle lydstyrkeindstillinger ved tryk på én knap. De laveste basfrekvenser går sædvanligvis tabt, når lydstryken dæmpes. For at modvirke dette kan dynamisk basforstærkning aktiveres for at forstærke basniveauerne, så du får en ensartet lyd, selv når du skruer ned på lydstyrken.

Dynamisk Køling

Visse køleskabe har Dynamisk Køling – et unikt ventilationssystem som med dynamisk luftcirkulation fordeler kold luft ud på de enkelte hylder. Det betyder, at der samme temperatur i hele skabet og giver frihed til at placere maden, hvor man vil. I traditionelle køleskabe forekommer der temperaturforskelle på op til 6º Celsius, hvor der i toppen kan være 9,5 º Celsius kan der i bunden godt være 3,5 º Celsius – det betyder, at man skal være opmærksom på, hvor produkter placeres. Hvis eksempelvis mejeriprodukter placeres i toppen, forringes holdbarheden væsentligt.

Elektronisk programguide

"Nu og næste" information fortæller, hvor længe det aktualle program vil fortsætte samt hvad det næste program er.

Elektronisk styret

Produkter med elektronisk styring stopper automatisk, når den ønskede tørhedsgrad er nået. Du vælger selv programmet, men maskinens elektroniske system sørger for resten. Tørretumbleren overtørrer på den måde ikke tøjet eller bruger ikke mere strøm end nødvendigt.

Energimærke

Energimærkningen af hårde hvidevarer, klimaanlæg, fjernsyn og lyskilder til boligen giver information om produktets energiforbrug. Formålet er at gøre det nemmere at sammenligne og vælge de mest energieffektive produkter. Energimærket viser, hvor energieffektivt produktet er. Mærket viser også produktets energiforbrug og andre relevante forhold ved brug af produktet.

Face Detection

Face Detection-teknologien sørger for gode billeder af personer. Den registrerer op til 35 ansigter på et billede og sikrer, at de altid er i fokus og har den optimale lysstyrke.

Firewall

En firewall (brandvæg) er en beskyttelse, som skal forhindre at uønsket information spredes mellem forskellige netværk eller forskellige comptere. Der ud over er det en beskyttelse mod uønsket indtrænget og virusspredning via Internettet. Firewalls kan både være soft- og hardware baserede.

Frost Free

Visse frysere har et automatisk afrimningssystem kaldet Frost Free. Fryseren afrimer automatisk, når der er behov for det. Den automatiske afrimning foregår ved hjælp af et elektronisk sensorsystem, der sætter afrimningen i gang, når det er nødvendigt. Alt afhængig af brug kan længden og antallet af afrimninger variere. Frost Free funktionen bevirker endvidere, at der ikke dannes rim på produkterne, hvilket giver overblik over madvarerne.

Fuzzy Logic

Fuzzy Logic er en automatisk sensorstyret elektronik i vaskemaskiner og opvaskemaskiner. Man kan nærmest sige, at maskinen holder øje med vasken og analyserer først, hvad der skal vaskes. Derefter optimerer maskinen det valgte vaskeprogram, så det passer til fyldningsgraden. Fuzzy Logic-kontrollen overvåger alle maskinens vaske- og skylleprocessor og på den måde sikres, at vandmængden og vasketiden automatisk tilpasses fyldningsmængden. Derved spares både vand og strøm. Resultatet bliver renere vasketøj/service og minimeret forbrug af vand, energi og vaskemiddel.

GPS

Global Positioning System er en teknik til navigation, som bruges af både militær og civile til at få en nøjagtig stedbestemmelse. Radiosignaler udsendes via de internationale GPS Satellitter. Systemet er udviklet og etableret af USA’s forsvar. Nøjagtighed +/- 100 meter til civilt brug, hvor systemet primært bruges til bil- og bådnavigation.

HD

HD er forkortelsen for High Definition, dvs. høj opløsning. Full HD/fuld HD har en opløsning på 1080x1920, mens almindelig HD har en opløsning på 720x1366

HDMI

High-Definition Multimedia Interface er en 100% digital teknologi til overførsel af ukomprimerede audio/video streams.

HEPA13 filter

HEPA-filtre opfanger små partikler, som udløser allergi og astmasymptomer, f.eks. pollen og støvmidefæces. Jo højere HEPA-filtergradering, jo større filtrering. For eksempel filtrerer et HEPA 10-filter 85 % af de luftbårne partikler, der måler 0,05 til 0,15 mikrometer i diameter, mens et HEPA 12-filter filtrerer 99,5 %. Et HEPA 13-filter fjerner 99,95 % af disse partikler.

Hukommelseskort

Hukommelseskort (SD, Compact Flash, Memory Stick) benyttes til at lagre data, f.eks. stillbilleder eller MP3-musik. Modsvarer blandt andet analoge kameraers filmruller. Men hukommelseskort kan tømmes for information og genanvendes.

Hz

En måle-enhed for frekvens. 200 hertz er for eksempel noget som har en frekvens på 200 svingninger pr sekund.

ICC-nr.

International Card Code. Unikt nummer på 19 eller 20 cifre, som alle SIM-kort har. Danske ICC-numre starter med 8945, efterfulgt af to cifre der angiver netværksoperatøren. TDC har 01.

iCloud

iCloud er en sky-tjeneste på den helt rigtige måde. Den opbevarer musik, billeder, apps og programmer, kalendere, dokumenter m.m. Det vil sige, at du får adgang til alle diner filer uanset hvilken enhed du bruger.

IMEI

International Mobile Equipment Identity. Unikt nummer på 15 cifre på alle mobiltelefoner, der angiver mærke, model og eksakt telefon. Kan på Nokia læses ved at skrive *#06#.

IMSI-nr

International Mobile Subscriber Identity. Unikt nummer på 15 cifre, som alle SIM-kort har.

Induktion

Med induktion er varmen der med det samme, når du skruer op, og forsvinder igen, når du skruer ned. Det giver en energibesparelse på 25% i forhold til en glaskeramisk kogezone. Induktion udnytter varmen optimalt, idet opvarmningen kun foregår i bunden af kogegrejet. Når du fjerner kogegrejet, slukker kogezonen automatisk.

Infrarød

Lys uden for det menneskelige øjes følsomhed (varmestråling). Benyttes f.eks. i mange fjernbetjeninger til radio/TV.

Instant Replay

Funktion i mange harddisk-optagere. Giver mulighed for at springe f.eks. 5 sekunder, 1 minut eller 10 minutter tilbage, genopleve en scene og derefter fortsætte med at se programmet.

Interface

Grænseflade, tilpasning, mellemled. Begrebet anvendes om alle forhold omkring sammenkobling af to elektriske enheder. Bruges også om adapter-stik og mere komplicerede tilpasningsenheder mellem forskellige apparater.

IP-adresse

En unik adresse til computere og netværksudstyr, der gør de muligt at vide hvor data skal transmitteres til. Internetbrugere har normalt en dynamisk IP-adresse, hvor de får tildelt en ny, hver gang de logger på nettet. Servere har normalt en statisk IP-adresse, hvilket betyder at de altid har den samme, så serveren altid kan findes.

ISO

Står for International Standards Organisation. En organisation, som opstiller internationalt anerkendte standarder. Blandt organisationens opgaver, hvis medlemmer kommer fra en række forskellige lande, er at fastsætte standarderne for forskellige aspekter af computerteknologi, fotografering og reprografi. ISO-films følsomhed stipulerer lysfølsomheden og eksponeringskravene til fotografiske emulsioner.

Jordforbindelse

Stikdåse for jordforbindelse.

JPEG

JPEG står for "Joint Photographic Experts Group". Kodnings format til digitale enkeltbilleder. JPEG giver kraftig reduktion af datamængden i det digitale billede. Gør det muligt at overføre og lagre digitale billeder i systemer med forholdsvis lille kapacitet.

Katalyse

Den selvrensende katalytiske emalje forbrænder fedtpartikler ved opvarmning over 200 grader C. Du opnår ekstra renseeffekt ved at tænde ovnen og skrue temperaturen op på max.

Koaxial

En koaxial forbindelse giver en digital overførsel af information. Signalet overføres via en elektrisk leder.

Kondenstørretumbler

Modsat en aftrækstørretumbler behøver en kondenstørretumbler ikke noget aftræk, og derfor ikke noget hul i ydervæggen til at udlede luft igennem. Kondenstumbleren blæser i stedet den varme luft ud i huset, mens vandet fra vasketøjet kondenseres og enten opsamles i en kondensvanbeholder eller udledes via en slange til afløb.

Kulfri motor

I modsætning til almindelige vaskemaskiner, er der ingen kul i maskinens motor. Det betyder, at maskinen bliver mere støjsvag, og du har en slitagedel mindre at udskifte. Kullet i almindelige vaskemaskiner er ofte en af de dele, som bliver slidt og på sigt skal skiftes.

LAN

LAN - Local Area Network - et mindre datanet, oftest i en virksomhed eller mindre område. Et lokalt netværk kan kobles sammen over hele verden mellem computere i et fast netværk.

Lynindfrysning

Fryseren sænker temperaturen maksimalt for at opnå en mere effektiv indfrysning. Giver længere holdbarhed og en jævn nedfrysning.

MB

Megabyte - mål for lagringskapacitet. Svarer til 1048576 byte.

Mbit/s

BPS - Bits Per Second - er et mål for overføringshastighed. KBPS betyder kilobit per sekund og er 1000 bits per sekund. MBPS betyder megabits per sekund og er 1 mio. bits per sekund.

Mbps

BPS - Bits Per Second - er et mål for overføringshastighed. KBPS betyder kilobit per sekund og er 1000 bits per sekund. MBPS betyder megabits per sekund og er 1 mio. bits per sekund.

Megapixel

Opløsningen i megapixels er et mål for, hvor mange billedpunkter et digitalt billede består af. Jo flere pixels, jo bedre mulighed for at fremstille meget store forstørrelser og for at beskære billederne og lave mindre udsnit fra billeder til nye billeder.

Mekanisk styret

Tørretumblere med mekanisk styring (tidsstyring) stopper efter udløbet af den tid, du har valgt at indstille. Her handler det om at vælge rigtigt, da du ellers kan risikere, at tøjet ikke er tørt eller er overtørret, når tumbleren stopper.

MemoryStick

Hukommelseskort. MemoryStick er Sonys egen løsning, som i sin seneste version indeholder en funktion, der skal forhindre piratkopiering af MP3-musik. Kortet anvendes også i en del af Sonys (Digital-8) og DV-kameraer. MemoryStick Pro er en videreudvikling af MemoryStick. Pro-versionen har både større lagringskapacitet og hurtigere accesstid.

MHz

Hertz, forkortet Hz, er en måleenhed for frekvens. "MHz" står for "megahertz", hvilket betegner 1.000.000 hertz. Frekvensen 1 Mhz har altså en hastighed på en million svingninger per sekund.

Micro Dimming Pro

Micro Dimming Pro optimerer kontrasten på TV'et baseret på lysforholdene i dine omgivelser. En lyssensor og speciel software analyserer billedet i 6400 forskellige zoner, så du kan nyde en fantastisk kontrast og billedkvalitet og gøre den til en virkelig naturtro, visuel oplevelse – dag og nat.

MMS

Multimedia Messaging Service - fungerer på samme måde som SMS. Forskellen er, at man med MMS ud over tekstbeskeder også kan sende lyd, billeder og korte videosekvenser. Du kan også sende MMS fra mobiltelefonen til e-mail adresser.

Motherboard

Der sidder et motherboard i alle computere. Det er her man monterer det meste af det, der findes i computeren - f.eks. processoren, grafikkortet m.m.

MPEG

MPEG står for Moving Picture Experts Group og er en arbejdsgruppe, som har udviklet standarder for videokompression til multimedia(og Video CD), kabel-TV, HDTV og andre formål. Kraftig reduktion af datamængden i digitale videosignaler. Gør det muligt at overføre og lagre digitale video- og lydsignaler i systemer med forholdsvis lille kapacitet. Findes i flere varianter. Den mest anvendte MPEG-kodning til lyd er MUSICAM.. Desuden er de bl.a. ansvarlige for MPEG-1. Dette formats lyd modsvarer CD-formatets - 44.1/16 - og komprimerer billedinformation lige så meget som VHS-formatet gør. MPEG-2 er et format for videoinformation. DVD-film anvender MPEG-2. MPEG4 er et meget komprimeret filformat, som f.eks. DivX og Xvid er knyttet til.

Multiovn

Ovn der indeholde varmluft, grill, over og undervarme

Multiroom TV

Philips kombinerer en twin-tuner, hvor det er muligt at optage et tv-program imens man ser en anden tv-kanal med den såkaldte Multiroom-funktion: Denne gør det muligt at streame tv-kanaler til andre tv i hjemmet – fx soveværelses-tv’et uden antennestik.

MyRemote-app

Betjen dit TV, og optag på farten uden fjernbetjening vha. én nem app. Omdan din tablet eller smartphone til en fjernbetjening med alle valgmulighederne fra din oprindelige fjernbetjening plus ekstra funktioner som f.eks. tekstindtastning.

Mængdeautomatik

Vandsparefunktion i vaskemaskiner. Maskinen bruger kun den mængde vand der er nødvendigt, i forhold til tøjmængden i maskinen.

Netværkskort

Et ethernetkort giver mulighed for at koble computeren til et netværk. Ethernet giver en god opkobling med høje overførselshastigheder og har du mulighed for at anvende ethernet til din computer er det at foretrække i stedet for et almindelig modem.

NFC

Nyere Bluetooth-enheder kan fås med indbygget NFC, der står for Near Field Communication, hvor du blot skal røre det ene produkt med det andet for at streame. Du berører altså fx din højttaler med din smartphone, hvorefter forbindelsen automatisk oprettes uden brug af koder.

No Frost

No Frost findes i visse køle/fryseskabe. Det betyder, at det ikke er nødvendigt at afrime, der er med andre ord selv-afrimning. Skabet falder på den måde ikke i energi, når det hele tiden selv afrimer, hvor imod et skab uden No frost skal afrimes 3-4 gange årligt for at holde et stabilt energiniveau.

Opkogningsautomatik

Opkogningsautomatikken indstiller sig til det højeste varmetrin i et stykke tid og sænker så temperaturen til det ønskede niveau bagefter.

Optik

Optik er et system af linser i et kamera, kikkert, mikroskop m.m. Optik kan også betyde læren om lyset.

OptiSense

OptiSense tilpasser apparatets energiforbrug, vand og tid, efter hvor meget vasketøj der er lagt i, til det højeste effektivitetsniveau i enhver situation – hvad enten du vasker en hel vask eller blot et par få ting.

Optisk kabel

Digitalt kabel til overførelse af digital lyd f.eks. fra Blu Ray-afspiller til forstærker

Optisk zoom

Når man zoomer optisk, er det objektivet, der fysisk zoomer ind på motivet uden tab af billedkvalitet. Digital zoom er derimod en forstørrelse af billedet i kameraet, hvilket medfører tab af kvalitet.

Overdoseringskontrol

Overdoseringskontrol tilbyder nye måder at optimere dit forbrug af vaskemiddel og dermed spare penge og skåne naturen. Den bruger en intelligent vægtsensor til at vurdere det ilagte vasketøj, og benytter så disse oplysninger til at rådgive dig om, hvor meget vaskemiddel du skal bruge.

Passiv 3D

De to billeder til henholdsvis højre og venstre øje vises samtidig i billedet. Linje 1 i billedet viser information til det højre øje, linje 2 til det venstre øje, linje 3 til det højre øje, linje 4 til det venstre øje osv.

Pause Live TV

Funktion i mange harddisk-optagere. Giver mulighed for at holde pause i et TV-program og fortsætte med at se det op til 6 timer senere.

PDC

Program Delivery Control – programleverandør styring. Særligt TV-signal, som sikrer komplette Timer- optagelser - også i tilfælde af forsinkelser, afbrydelser og programændringer. Hvis videoen har PDC, vil den ikke gå i gang med at optage en forprogrammeret udsendelse, før TV-stationen sender et PDC signal. Ved forsinkelser i programmet undgår man at optage uønskede stumper af programmer, ligesom man får slutningen med på den ønskede udsendelse.

Phono-kabel

Analogt kabel til overførelse af analog lyd. Bruges i forbindelse med tilslutning af f.eks. CD-afspiller til forstærker m.m.

Pictbridge

Pictbridge er en standard for direkte udskrift fra digitalkamera til printer uden PC som mellemstation. På kameraets LCD-display vælger du, hvilket billede, der skal udskrives. For direkte udskrift må både digitalkamera og printer understøtte pictbridge.

PIN-kode

Personal Identication Number. Adgangskode til SIM-kortet.

PIP

"PIP" står for Picture in Picture. Hvis et TV har PIP kan den modtage 2 seperate TV-signaler og vise dem på skærmen samtidig. Ofte vises hovedbilledet større end det alternative billede, men der findes også PIP-funktioner som deler skærmen i 2 lige store dele. Hvis du ønsker at se nyhederne eller ugens lotto-tal, mens du er i gang med en god film, kan du se begge dele enten som ”Picture in Picture” - PIP - eller ”Side by Side”.

Plug & Play

Plug & Play er et udtryk som anvendes bredt om alt, hvad man nemt kan tilslutte og bruge uden at ændre i programmer eller andre modificeringer, for at det skal fungere. Oprindeligt var det en tilslutningsstandard for at forenkle tilslutningen af enheder til PC'en.

Pro Logic II

Videreudvikling af Pro Logic - version II tilbyder stereo istedet for mono i baghøjttalerne. Dolby Pro Logic II kan endda simulere surroundlyd fra CD'er. Dolby Pro Logic II er desuden blevet videreudviklet til Dolby Pro Logic IIx. Denne version kan ikke kun simulere surround fra en stereokilde til et 5.1-anlæg, med også til 6.1 og 7.1-anlæg. Desuden er lydkvaliteten yderligere forbedret.

Pro Logic IIx

Pro Logic II er blevet videreudviklet til Pro Logic IIx. Denne version kan ikke kun simulere surround fra en stereokilde til et 5.1-anlæg, med også til 6.1 og 7.1-anlæg. Desuden er lydkvaliteten yderligere forbedret.

Processor

En processor (CPU) er en kreds som udfører alle beregninger i en enhed. Jo hurtigere processor en enhed har, desto hurtigere kan den håndtere information og alle de beregninger som behøves.

PS3

Forkortelse for spillekonsollen PlayStation 3, der blev lanceret foråret 2007.

PUK-kode

Personal Unblocking Key. Kan låse SIM-kortet op, hvis PIN-koden er tastet forkert 3 gange i træk.

Pyrolyse

Ovn-funktion. Med pyrolyse-rens forvandles snavs til aske, som let tørres af med en klud.

Quick Chill

Visse køleskabe har en Quick Chill-funktion, der på rekordtid nedkøler drikkevarer. Kold luft blæses koncentreret rundt om den skydbare flaskeholder på øverste hylde. Herved nedkøles flasker eller dåser dobbelt så stærkt som i et almindeligt køleskab.

RAM

Random Access Memory. Digitalt lager, hvor data vilkårligt kan lagres og hentes.

RDS

Radio Data System. RDS er en funktion, som en radio kan være udstyret med. RDS er en dataoverførselstjeneste, som sender informationer fra den station, du lytter til sideløbende med normale FM-programmer. I display vises, hvilken station der er indstillet på - med maks. 8 tegn. I bilradioer kan RDS selv finde den kraftigste station med det aktuelle radioprogram, displayet viser hvilken sender man modtager og sørger for at radioprogrammet følger bilisten. RDS indeholder en lang række nyttige funktioner, f.eks. trafikmeldinger kan gå ind over musikken med vigtige oplysninger om evt. vejarbejde forude, forsinkede færger osv.

Receiver

En modtager. Sammenbygget tuner og integreret forstærker. Ofte en prismæssigt gunstig løsning i forhold til adskilte apparater.

Remote control

Fjernbetjening

Resttidsindikator

Maskinens display fortæller dig, hvor mange minutter der er tilbage til programmet er slut.

Roaming

Betegnelsen for at bruge mobiltelefonen i andre ind- eller udenlandske net, end det man har tegnet abonnement til.

Satellithøjttalere

Satellithøjttalere er små, flytbare højttalere og kaldes også surround-/baghøjttalere.

Sensorstyret mængdeautomatik

Funktion i opvaskemaskiner og vaskemaskiner. Med den intelligente sensorstyring registreres i opvaskemaskiner mængden af servicet i maskinen samt den aktuelle tilsmudsningsgrad - og afpasser vand- og strømforbruget derefter. Sensorlogic teknologien registrerer, hvor hurtigt vandet i maskinen varmes op og hvor meget vand, der flyder tilbage fra servicet. På dette grundlag beregnes det optimale programforløb. Dermed bliver der ikke brugt mere vand og strøm end højst nødvendigt. Pricippet er det samme for vaskemaskiner.

SIM-kort

Subscriber Identity Module. Det fysiske kort der sættes i en mobiltelefon.

Smart Hub

Smart Hub (fra Samsung) er både Smart TV og media. Det består af installerede apps og spil, filmleje, TV-serie-streaming, TV Guide og kanal-søgning, adgang til billeder, video og musik (lokal og på netværket) samt benyttelse af Twitter, Skype, Facebook.

Smart Link

Smart Link er Sony's system til at overføre data, og uanset om du foretager en ændring på TV eller video, så overfører systemet data til modsat del. Det gælder både tid, dato og kanalliste.

Smart TV

Smart TV gør det nemmere at se TV. Med Smart TV får du en rigdom af onlineprogrammer, Tvitter, Skype, App, Facebook, Spil og leje film. Betjen dit TV med din Smartphone eller din tablet.

Stop&Go

Med Stop& Go kan du sætte alle kogeplader i en "holde-varm" tilstand. Når funktionen aktiveres på ny, vender alle plader tilbage til det kogetrin de var sat til oprindelig.

Subwoofer

Subwoofer er en højttaler, som skal gengive den lavfrekvente lydinformation i musik eller filmlyd.

SuperFrys funktion

Funktion i visse fryseskabe. Køber du stort ind, vil denne funktion hjælpe dig med at indfryse madvarerne hurtigt, og dermed bibeholdes smag, saft og kvaliteten. Efter 48 timer slår funktionen selv fra.

SuperKøl funktion

Når SuperKølFunktionen er slået til, sænkes temperaturen i køleskabet til kun +2°C. Derved bliver friske madvarer hurtigere kølet ned til idealtemperaturen på +5°C, og de bevarer den friske, gode kvalitet i længere tid. Det koster lidt mere strøm, og derfor kobler funktionen automatisk fra efter ca. 6 timer.

Surround

"Surround" er et bredt begreb, men det indebærer, at man er omsluttet af lyd fra flere kanaler, oftest fra et surround-system med 5 højttalere og en subwoofer.

Taste Guard

Køleskabsfunktion, der via et aktivt kulfilter gør, at mælken sagtens kan opbevares sammen med spegepølsen uden at tage smag.

Tidsstyret

Tørretumblere med tidsstyring (mekanisk styring) stopper efter udløbet af den tid, du har valgt at indstille. Her handler det om at vælge rigtigt, da du ellers kan risikere, at tøjet ikke er tørt eller er overtørret, når tumbleren stopper.

Touch Control

Berøringsstyring. Betegnelse for betjening ved berøring med finger.

Touch ID

Touch-id er en ny fingeraftrykssensor til dit personlig id. Et Touch-id er en let og sikker metode til at bruge fingeraftrykket som adgangskode. Funktionen kan mere end blot at låse telefonen op: Du kan også godkende køb i iTunes Store, App Store og iBooks Store.

Trådløse baghøjttalere

Betegnelse for de 2 bagerste satellit-højttalere i et surroundsystem. Disse kan være med ledning eller trådløse. Trådløse baghøjttalere giver dig frihed og mobilitet, når du placerer dine højttalere i rummet uden grimme ledninger.

Vanddispenser

Flere nye køleskabe har indbygget en vanddispenser i lågen, så man kan tappe friskt koldt vand fra lågens yderside.Ved tryk på en knap kan man vælge, om man ønsker vand med eller uden brus, og vandet er altid afkølet, idet det har samme temperatur som køleskabets indre.

Ventileret køl

En blæser skaber luftcirkulation og giver en mere ensartet temperatur fra top til bund. Det bevirker, at dine madvarer holder sig friske i længere tid.

VGA

VGA (Video Graphics Array) er en standard for support af en vis opløsning på billedskærmen.

Virtual Dolby Surround

"3D Virtual Surround" og "3D surround" forsøger at efterligne lydoplevelsen fra et helt højttalersystem. Til dette kræves 2 eller 3 højttalere - baghøjttalerne behøver ikke.

Virtual Reality

Kunstig virkelighed eller oplevet virkelighed. Teknik, der betjener sig af kunstige tredimensionale rum, der skabes gennem en computer. Via teknikken kan man bevæge sig rundt i meget naturtro kunstige universer eller i helt fantastiske rum – mens man i virkeligheden sidder i lænestolen eller i en model af f.eks. cockpittet i et fly.

WLAN

Wireless Local Area Network eller "trådløst netværk"

Zeiss

Carl Zeiss. Tysk firma, der har specialiseret sig i fremstilling af objektiver til kameraer, som udmærker sig ved at reproducere et særdeles flot billede.

Zoom-objektiv

Objektiv med variabel brændvidde. Standard på de fleste videokameraer. Bruges til kontinuerlig indtrækning af del af fjernbilledet til nærbillede eller omvendt.

PS4

PS4  -  PlayStation 4 (også kendt som PS4) er en spilkonsol produceret af Sony Computer Entertainment

4G

4G  -  4G står for "fourth generation mobile networks", og er fjerde generations mobilnetværk. For at en netværksteknologi kan kaldes 4G, så kræves det at der kan tilbydes hastigheder på omkring 100 Mbit/s til mobile enheder og 1 Gbit/s til stationære enheder. 

HDMI

HDMI  -  High-Definition Multimedia Interface eller HDMI er et interface (kabelforbindelse), som er en metode til overførsel af ukomprimerede digitale audio/video-signaler som er kendetegnende for High Definition TV (HDTV).

4K

4K - 4K, eller Ultra High Definition, som det også kaldes, en fladskærm med en fire gange så høj opløsning som almindelige HD TV. Det betyder, at du vil få en meget højere opløsning, hvilket resulterer i at detaljegraden øges til et meget højere niveau.

Blu Ray

Blu Ray - er et format til digital lagring af blandt andet high-definition video. Formatet har fået navn efter den blå laserstråle, der bruges ved læsning af mediet
Tablet - er en tynd, flad mobil computer med en touchskærm.

Xbox

Xbox - Xbox One er en spilkonsol produceret af Microsoft og er efterfølgeren til Xbox 360 som en del af Xbox-serien

Streaming

Streaming - Streaming er afspilning af digitalt indhold fx tv og musik, som ikke bliver liggende på apparatet, når du er færdig med at lytte, læse eller se.

Smart phone

Smart phone - En smartphone kombinerer typisk egenskaber fra en mobiltelefon med egenskaber fra andre mobile computere.

DVB-C

DVB-C - DVB-C er en forkortelse for Digital Video Broadcasting – Cable. Og som navnet antyder, så er DVB-C et digitalt TV signal sendt via kabel - f. eks. fiberkabel.
LCD – (eng. Liquid Crystal Display), også omtalt som en flydende krystalskærm eller LCD-skærm, er et tyndt, fladt display

LED - LCD

LED - LCD står for Liquid Crystal Display og består teknisk set af en række punkter – pixels – der har celler bestående af flydende krystaller. En elektrisk strøm kontrollerer mængden af lys, cellerne får, og gennem et farvefilter vises farven som rød, grøn eller blå (RGB). LCD-skærme har brug for baggrundsbelysning – ofte leveres dette af lysstofrør.

USB

USB - USB kommer i forskellige hastighedsvarianter i dag og USB udstyr med højere hastigheder er kompatibel med lavere hastigheder:
SSD - Solid State Drive - kan være et alternativ eller et supplement til harddiske i computere eller benyttes som lagringsmedie i andre elektroniske enheder.

 

Til toppen

Velkommen til kundeservice

Ofte stillede spørgsmål

Her kan du finde svar på de mest almindelige spørgsmål. Klik på den kategori, dit spørgsmål handler om.

Vi har åbent døgnet rundt

Det er helt enkelt at bestille hos L'EASY – bare ring til os på telefon 88 88 88 88 eller bestil direkte i webshoppen. 

Vores telefoner er åbne alle ugens 7 dage fra kl. 8 - 18 i hverdagene og 10 - 18 i weekender. Efter kl. 18 kan du lægge en besked, så kontakter vi dig hurtigst muligt. Vores webshop er åben døgnet rundt – så her kan du bestille, præcis når det passer dig!

Bestil på telefonen

Når du ringer 88 88 88 88, kan du vælge, hvilken afdeling du vil i kontakt med. Tryk 1, hvis du vil tale med en salgskonsulent.

Salgskonsulenten hjælper med at finde det produkt, der passer bedst til dig. Du kan bestille med det samme, og I aftaler også, hvornår Peter skal levere og installere dine varer.

Bestil i webshoppen

I vores webshop kan du stille og roligt finde de produkter, du søger. Bestil ved at trykke ”Læg i indkøbskurv” og følg vejledningen. Det er helt enkelt – og du kan hele tiden se, hvor langt du er i bestillingsprocessen.

Du har ikke købt noget, før du trykker ”Godkend” på sidste side i bestillingsprocessen. Du kan også altid slette de varer, du har lagt i din indkøbskurv.

Vi ekspederer som udgangspunkt din bestilling samme dag, vi modtager den. Når du bestiller i webshoppen, kontakter vi dig efterfølgende for at aftale, hvornår Peter skal levere og installere dine varer.

Vi leverer selvfølgelig hurtigst muligt, og sammen finder vi det tidspunkt, der passer dig bedst.

Vi leverer til alle brofaste områder i Danmark.

Luk

Hvornår passer det dig?

Uanset hvordan du bestiller og betaler - så aftaler vi et tidspunkt, hvor Peter leverer og installerer dine varer. Vi leverer hurtigst muligt, og sammen med dig finder vi den tid, der passer bedst.

Du betaler et leverings- og installationsgebyr på kr. 195-1495. Hvis du køber flere produkter ad gangen, betaler du naturligvis kun ét gebyr - det dyreste - og sparer de øvrige.

Vi leverer til alle brofaste områder i Danmark.

Vi leverer direkte hjem til dig

Du slipper for at tænke på hjemtransport – vi leverer direkte hjem til dig. 

Når Peter kommer, kører han varerne ind, pakker dem ud og installerer dem til bestående lovlige installationer. Peter tager emballagen med retur – og hvis du ønsker det, tager han også dit gamle produkt med, så du sparer en tur på genbrugsstationen.

Du skal selv være hjemme, når Peter kommer – og hvis du har valgt at købe med finansiering, vil vi bede dig om at have følgende klar:
- Foto ID (kørekort, pas e. lign.)
- Sygesikringsbevis

Du kan også selv afhente dit køb

Du kan spare gebyret til levering og installering, hvis du selv henter dit køb på et af vores tre lagre i Odense, Brøndby eller Hobro.

Hvis du selv vil hente dit køb, skal du bestille på telefon 88 88 88 88 og aftale med salgskonsulenten, hvor og hvornår du helst vil hente.

Lageradresser:


Rødovre
Krondalsvej 7
2610 Rødovre


Hobro
Tåsingevej 12B
9500 Hobro

 

Fredericia
Krogsagervej 50
7000 Fredericia

Luk

Betalingsformer

Hos L'EASY bestemmer du selv, hvordan du vil betale. Du kan vælge mellem:
- Kontant betaling, hvor du betaler hele beløbet på én gang.
- Finansiering, hvor du deler betalingen over en længere periode.
- Leje, hvor du kan returnere produktet, når du ikke længere har brug for det. Går produktet i stykker i lejeperioden, reparerer eller ombytter vi produktet uden merpris.

Kontant betaling

Du kan vælge at betale kontant – altså hele beløbet på én gang.
Vores kontantpriser er opgivet ekskl. levering og installation, men du betaler også et leverings- og installationsgebyr på kr. 195-1495. Hvis du køber flere produkter ad gangen, betaler du naturligvis kun ét gebyr - det dyreste - og sparer de øvrige.

Leje fra 6 mdr.

Du kan også leje produkter hos L'EASY, og hos os er den korteste lejeperiode kun 6 måneder. Det er dog ikke alle typer produkter, vi lejer ud. Se, om der er opgivet en lejepris på det produkt, du ønsker at leje, eller ring til os på 88 88 88 88 og hør nærmere. Lejepriser er inkl. levering og installation. Der kommer et oprettelsesgebyr oveni.

Luk

Fortrydelsesret

Hvis du skifter mening eller fortryder dit køb, har du altid 14 dages fortrydelsesret fra leveringstidspunktet. Du skal bare kontakte os, så afhenter vi produktet. Vi kræver blot, at produktet returneres i samme stand, som det blev leveret.

Hvis tilbehøret til lyd- eller billedoptagelser er taget i brug, kan det dog IKKE returneres. Der skal derfor betales et beløb, som dækker værdien af tilbehøret. Beløbet kan du få oplyst på telefon 88 88 88 88.

På mobiltelefoner og mobilabonnementer vil der i nogle tilfælde være andre regler i forbindelse med fortrydelsesret. Se betingelser i forbindelse med dit mobilabonnement eller mobiltelefon.

Spørgsmål til brugen af dit produkt?

Hvis du har spørgsmål til, hvordan du bruger dit produkt, er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan også ringe direkte til vores leverandørers telefonsupport, hvor der sidder produktuddannede medarbejdere klar til at hjælpe dig.

Bemærk – du kan ikke fejlmelde dit produkt hos leverandørerne, men du kan få hjælp til brugen af produktet.

Du kan finde en liste over leverandørernes telefonsupport her.

Problemer med dit produkt?

Hvis du oplever fejl eller problemer med dit produkt, vil vi meget gerne hjælpe dig. Men bemærk - måske kan du spare både tid og penge ved at undersøge sagen først. Du kan f.eks. undersøge, om problemet er beskrevet i vores "Spørgsmål og svar" (link?) og prøve at løse problemet ved hjælp af vejledningen.
Hvis du ikke selv kan løse problemet, skal du selvfølgelig ringe og fejlmelde dit produkt hos os på telefon 88 88 88 88.

Det vil være en stor hjælp for vores servicemedarbejdere, hvis du ved: Hvad får fejlen til at opstå? (Bestemte tastetryk, programmer m.m.  Er fejlen konstant eller periodisk?

Vores serviceafdelings åbningstider:

Mandag - torsdag: 8 - 16
Fredag:  8 - 15

Luk

88 88 88 88

Skal vi ringe til dig? Bare skriv dine oplysninger her og angiv, hvornår det passer dig bedst.

kundeservice