88 88 88 88 - Vi sidder klar til at hjælpe

Spar penge i hverdagen – De bedste sparetips i 2022


Spar penge i hverdagen


Har du også følelelsen af, at dine penge svinder ind, når vi nærmer os slutningen af måneden? Så er du langt fra den eneste. Mange oplevelser, at de hurtigt mister overblikker over deres økonomi, og at de derfor har svært ved at spare penge i hverdagen.

 

Hvis du ændrer nogle få ting i din hverdag, og er opmærksom på de typiske pengeslugere, så kan du hurtigt og nemt spare penge i hverdagen. Vi har samlet nogle af de bedste sparetips, så du på sigt kan få nemmere ved at spare penge op og få mere luft i økonomien.

 

En opsparing tager tid at oparbejde, og derfor skal du ikke forvente, at du lige nu og her vil have meget mere til rådighed end sædvanligt, fordi du er begyndt at spare her og der.

 

Der vil gå flere måneder, før du vil kunne mærke resultaterne af dine vaneændringer. Du kan låne penge hos L’EASY til lige præcis det, du står og mangler her og nu. Du bestemmer helt selv tilbagebetalingsperioden og kan selv skræddersy lånet.

 

Vi har hos L’EASY lavet en nem beregner, der viser, hvor meget du skal tilbagebetale om måneden alt efter lånt beløb og tilbagebetalingsperiode. Hvis du for eksempel låner 10.000 kr. i 120 måneder, vil det koste dig ca. 167 kr. om måneden at betale lånebeløbet tilbage.

 

Du kan selv prøve vores låneberegner og ansøge om et lån her.


Lær at spare penge op


Det første, du bør gøre, hvis du gerne vil lære at spare penge op, er at lægge et månedligt budget. Her er det en god idé at samle alle dine faste udgifter, så du har et overblik over, hvor mange faste regninger du har i løbet af en måned.

 

Dernæst bør du undersøge, hvordan du bruger dit rådighedsbeløb i løbet af en typisk måned. Du kan for eksempel kigge på din konto og danne dig et overblik over, hvor mange penge du typsik bruger på fornøjelser som take away, biografture, tøj, elektronik osv.

 

En anden post i din økonomi, du også bør danne dig et overblik over, når du skal lægge et budget for måneden, er udgifterne til indkøb og mad. Hvor mange penge bruger du typisk i løbet af en måned på at fylde køleskabet op? Kig dine kvitteringer igennem eller tage et kig på din konto for at få overblik.

 

Når du har samlet informationerne om, hvordan du typisk bruger dine penge i løbet af en måned, kan du lægge et generelt budget. På den måde kan du se, hvordan din økonomi fordeler dig i løbet af en måned, og du vil have nemmere ved at beslutte, hvor det giver mening for dig at spare penge i hverdagen.

 

Der findes mange skabeloner, du kan downloade helt gratis og udfylde, så du nemt og hurtigt kan få overblikket over din økonomi.


Spar penge på el


Den seneste tids uroligheder i Europa har påvirket danskernes elregning, og mange har kunnet mærke de stigende elpriser på pengepungen.

Hvis du ønsker at spare penge i hverdagen, så er dit elforbrug et af de mest væsentlige steder at tage fat på i første omgang. Der er nemlig flere måder at spare penge på el.


Spar penge på elregningen


Her får du en række sparetips til, hvordan du sikrer, at din elregning ikke løber løbsk.

 

Sluk elektronikken, når det ikke er i brug
Har du en masse elektronik placeret rundt i hjemmet, som egentlig ikke er i brug, men som stadig står tændt på stand by? 10-15 procent af en husstands elforbrug bruges på stand by-funktionen.

 

Det er en af de store strømslugere, og vi opfordrer derfor til, at du slukker for de apparater, der ikke er aktivt i brug. Tag en runde i hjemmet og hiv stikket ud af stikkontakten på de apparater, du ikke bruger.

 

Fyld vaske- og opvaskemaskinen helt op
Sørg for, at du ikke starter opvaskemaskinen, når den er halvt fyldt op. Du bør heller ikke starte vaskemaskinen, hvis den ikke er helt fyldt. På den måde sparer en del på sigt.

 

Du kan desuden spare penge på elregningen, hvis du vasker dit tøj ved lavere temperaturer som for eksempel 30 grader. Hvis vejret er til det, kan du også hænge tøjet til tørrer på en tørresnor og spare tøjet for en tur i tørretumbleren.

 

Læg låg på gryderne, når du laver mad
Sørg for, at du ikke opvarmer vandet eller koger uden låg på gryderne. Det vil være med til at holde på varmen, så du ikke skal bruge ligeså meget energi på madlavningen.


Det kan også betale sig at investere i de rigtige pander og gryder til det komfur, du har stående i køkkenet. Bunden på gryder og pander bør nemlig være plane for, at de kan udnytte varmen fra komfuret mest optimalt.

 

Lav mad til flere dage
Når du nu alligevel er i gang ved gryderne, kan du lige så godt lave mad til flere dage eller fryse portioner ned. På den måde sparer du på elregningen, da du ikke skal stå og lave mad hver eneste dag, og så sparer du også tid og kræfter, da aftensmaden kun lige hurtigt skal opvarmes.

 

Når du kommer sent og træt hjem fra arbejde, behøver du altså ikke bestille take away udefra for nemt og hurtigt at kunne få aftensmaden klaret. Dette kan alt sammen være med til at gøre hverdagen nemmere og billigere.

 

Udnyt dagslyset og spar på lyset fra pærer
Sørg for, at du udnytter det naturlige dagslys, der kommer ind ad vinduerne. Flyt derfor arbejds-, læse- og legehjørner hen til vinduet, hvor der skinner en masse daglys ind i løbet af dagen.

 

Du bør selvfølgelig også huske at slukke for lyset, når du forlader et rum. Derudover vil du kunne spare på elregningen, hvis du køber LED-pærer til dine lamper.

 

Brug el-spareskinne og el-sparepumpe
Hvis du investerer i en el-spareskinne, der koster under 100 kroner, vil du kunne spare flere hundrede kroner på din elregning om året. De fås i flere forskellige varianter.

 

En simpel spareskinne fungerer som stikdåse, og den giver dig mulighed for at slukke for flere apparater på én gang. Cirkulationspumper i varmeanlæg og andre pumper, der er med til at varme vandet i hanen op med det samme, er ofte ikke tilpasset jeres families behov.

 

Derfor vil de i mange tilfælde bruge meget mere el end nødvendigt, og du vil derfor kunne spare mange penge på elregningen ved at skifte en gammel pumpe ud med en mere energieffektiv el-sparepumpe.


Spar penge på mad


De fleste af os har prøvet at komme sent hjem fra arbejde og have brug for noget nemt og hurtigt at spise til aftensmad, hvilket i mange tilfælde ender ud i det sædvanlige fra det lokale take away-sted.

 

Derudover kan dagligvareindkøbene hurtigt blive impulsive og uorganiserede i en travlt hverdag. Du tænker ikke nødvendigvis over det, men disse vaner kan i længden gå hårdt ud over pengepungen.

 

Der er i hvert fald en del at spare, hvis du bliver mere bevidst om, hvordan du bruger dine penge på dagligvarer, indkøb og take away. Her er nogle gode sparetips, så du undgår sjatkøb og fastfood-fælden.


Spar penge på dagligvarer


Det første – og i mange tilfælde bedste – spareråd, når det kommer til dagligvarer, er at lave en indkøbsliste og overholde den, når du handler ind. Du kan spare mange penge på indkøb, hvis du ved lige præcis, hvad du mangler, når du tager ud for at handle ind til ugen.

 

Det kan i mange tilfælde også betale sig at kigge tilbudsaviserne igennem for at danne sig et overblik over, hvor de gode tilbud befinder sig.

 

Hvis der er tilbud på bestemte varer, som du som udgangspunkt altid har stående i køleskabet eller liggende i skuffen, kan du med fordel også smide flere i indkøbskurven, hvis produkterne kan holde sig længe eller fryses ned.


Spar penge på indkøb


Det kan ofte svare sig at handle stort ind i stedet for at sjathandle her og der i løbet af ugen. Hvis du handler mindre men oftere, vil der være større risiko for, at du ender med at smide flere ting i kurven, end hvad du i virkeligheden har brug for.

 

Du kan derfor spare en hel del på indkøb ved at handle stort ind en enkelt gang i løbet af ugen. Hvis du så alligevel ender med at mangle rugbrød eller mælk, er der selvfølgelig intet i vejen for at handle det med hjem senere på ugen, men hold dig igen til indkøbslisten og smid kun de ting i kurven, du faktisk havde planer om at handle.

 

Spar penge med en madplan


En madplan hjælper ikke kun på privatøkonomien – men kan i den grad også hjælpe vores klode. Samlet set smider vi i Danmark over 700.000 ton mad ud hvert år, og det koster danske husstande 13,5 milliarder kroner om året.

 

Det beløb kan måske være svært at forholde sig til, men vi smider mere end en tredjedel af alt det mad, vi handler ind, direkte i skraldespanden, og det koster som sagt både på klimaet og pengepungen. Du kan komme denne kedelige tendens til livs ved at lave en madplan for ugen.

 

På den måde kan du hurtigt danne dig et overblik over, hvordan du kan bruge de forskellige ingredienser i køleskabet i løbet af ugen for at undgå, at de ender helt eller halvt i skraldespanden.


Spar penge med sunde vaner


At leve et sundt liv er ikke kun godt for helbredet. Det vil i de fleste tilfælde også være godt for pengepungen. Derfor får du her vores råd til, hvordan du ikke bare bliver sundere, men også formår at spare mange penge i hverdagen ved at få nye vaner og kvitte de dårlige.

 

Hop på cyklen


Hvis du har mulighed for at tage cyklen på arbejde, og når du har planer og gøremål, vil du på sigt kunne spare en hel del på enten offentlig transpot eller bil og benzin. Der vil for mange være en del at hente, hvis det er en post, du formår at nedjustere i dit budget.

 

Derudover vil du også få en del mere motion flettet ind i din hverdag, som i sidste ende kun er positivt for din sundhed og dit helbred – og så slipper du endda måske også for fitness-abonnementet.


Bliv røgfri


Du har sikkert hørt den før, og du har med garanti også prøvet flere gange – at blive røgfri. Men det har aldrig været mere relevant at skære ned på cigaretterne eller kvitte dem helt end i dag, da de både påvirker dit helbred negativt, men også kan mærkes i din økonomi. Særligt i disse dage, hvor prisen på en cigaretpakke er steget markant.

 

Lån til det, du står og mangler


Der er mange gode sparetips derude, men selvom du begynder at spare i hverdagen, vil der gå en periode, før du vil kunne mærke luften i din økonomi.

Hvis du derfor står og mangler penge til noget nu og her eller i den nærmeste fremtid, kan det være en bedre løsning at tage et lån end at skulle vente på, at du har sparet pengene sammen.

 

Du kan låne hos L’EASY til lige præcis det, du står og mangler. Du bestemmer helt selv tilbagebetalingsperioden og kan selv skræddersy lånet, så du kun låner til det, som du står og mangler.

 

Vi har hos L’EASY lavet en nem beregner, der viser, hvor meget du skal tilbagebetale om måneden alt efter lånt beløb og tilbagebetalingsperiode. Hvis du for eksempel låner 10.000 kr. i 120 måneder, vil det koste dig ca. 167 kr. om måneden at tilbage lånebeløbet tilbage.

 

Du kan selv prøve vores låneberegner og ansøge om et lån her.

Velkommen til kundeservice

Ofte stillede spørgsmål

Her kan du finde svar på de mest almindelige spørgsmål. Klik på den kategori, dit spørgsmål handler om.

Vi har åbent døgnet rundt

Det er helt enkelt at bestille hos L'EASY – bare ring til os på telefon 88 88 88 88 eller bestil direkte i webshoppen. 

Vores telefoner er åbne alle ugens 7 dage fra kl. 8 - 18 i hverdagene og 10 - 18 i weekender. Efter kl. 18 kan du lægge en besked, så kontakter vi dig hurtigst muligt. Vores webshop er åben døgnet rundt – så her kan du bestille, præcis når det passer dig!

Bestil på telefonen

Når du ringer 88 88 88 88, kan du vælge, hvilken afdeling du vil i kontakt med. Tryk 1, hvis du vil tale med en salgskonsulent.

Salgskonsulenten hjælper med at finde det produkt, der passer bedst til dig. Du kan bestille med det samme, og I aftaler også, hvornår Peter skal levere og installere dine varer.

Bestil i webshoppen

I vores webshop kan du stille og roligt finde de produkter, du søger. Bestil ved at trykke ”Læg i indkøbskurv” og følg vejledningen. Det er helt enkelt – og du kan hele tiden se, hvor langt du er i bestillingsprocessen.

Du har ikke købt noget, før du trykker ”Godkend” på sidste side i bestillingsprocessen. Du kan også altid slette de varer, du har lagt i din indkøbskurv.

Vi ekspederer som udgangspunkt din bestilling samme dag, vi modtager den. Når du bestiller i webshoppen, kontakter vi dig efterfølgende for at aftale, hvornår Peter skal levere og installere dine varer.

Vi leverer selvfølgelig hurtigst muligt, og sammen finder vi det tidspunkt, der passer dig bedst.

Vi leverer til alle brofaste områder i Danmark.

Luk

Hvornår passer det dig?

Uanset hvordan du bestiller og betaler - så aftaler vi et tidspunkt, hvor Peter leverer og installerer dine varer. Vi leverer hurtigst muligt, og sammen med dig finder vi den tid, der passer bedst.

Du betaler et leverings- og installationsgebyr på kr. 195-1495. Hvis du køber flere produkter ad gangen, betaler du naturligvis kun ét gebyr - det dyreste - og sparer de øvrige.

Vi leverer til alle brofaste områder i Danmark.

Vi leverer direkte hjem til dig

Du slipper for at tænke på hjemtransport – vi leverer direkte hjem til dig. 

Når Peter kommer, kører han varerne ind, pakker dem ud og installerer dem til bestående lovlige installationer. Peter tager emballagen med retur – og hvis du ønsker det, tager han også dit gamle produkt med, så du sparer en tur på genbrugsstationen.

Du skal selv være hjemme, når Peter kommer – og hvis du har valgt at købe med finansiering, vil vi bede dig om at have følgende klar:
- Foto ID (kørekort, pas e. lign.)
- Sygesikringsbevis

Du kan også selv afhente dit køb

Du kan spare gebyret til levering og installering, hvis du selv henter dit køb på et af vores tre lagre i Odense, Brøndby eller Hobro.

Hvis du selv vil hente dit køb, skal du bestille på telefon 88 88 88 88 og aftale med salgskonsulenten, hvor og hvornår du helst vil hente.

Lageradresser:


Rødovre
Krondalsvej 7
2610 Rødovre


Hobro
Tåsingevej 12B
9500 Hobro

 

Fredericia
Krogsagervej 50
7000 Fredericia

Luk

Betalingsformer

Hos L'EASY bestemmer du selv, hvordan du vil betale. Du kan vælge mellem:
- Kontant betaling, hvor du betaler hele beløbet på én gang.
- Finansiering, hvor du deler betalingen over en længere periode.
- Leje, hvor du kan returnere produktet, når du ikke længere har brug for det. Går produktet i stykker i lejeperioden, reparerer eller ombytter vi produktet uden merpris.

Kontant betaling

Du kan vælge at betale kontant – altså hele beløbet på én gang.
Vores kontantpriser er opgivet ekskl. levering og installation, men du betaler også et leverings- og installationsgebyr på kr. 195-1495. Hvis du køber flere produkter ad gangen, betaler du naturligvis kun ét gebyr - det dyreste - og sparer de øvrige.

Leje fra 6 mdr.

Du kan også leje produkter hos L'EASY, og hos os er den korteste lejeperiode kun 6 måneder. Det er dog ikke alle typer produkter, vi lejer ud. Se, om der er opgivet en lejepris på det produkt, du ønsker at leje, eller ring til os på 88 88 88 88 og hør nærmere. Lejepriser er inkl. levering og installation. Der kommer et oprettelsesgebyr oveni.

Luk

Fortrydelsesret

Hvis du skifter mening eller fortryder dit køb, har du altid 14 dages fortrydelsesret fra leveringstidspunktet. Du skal bare kontakte os, så afhenter vi produktet. Vi kræver blot, at produktet returneres i samme stand, som det blev leveret.

Hvis tilbehøret til lyd- eller billedoptagelser er taget i brug, kan det dog IKKE returneres. Der skal derfor betales et beløb, som dækker værdien af tilbehøret. Beløbet kan du få oplyst på telefon 88 88 88 88.

På mobiltelefoner og mobilabonnementer vil der i nogle tilfælde være andre regler i forbindelse med fortrydelsesret. Se betingelser i forbindelse med dit mobilabonnement eller mobiltelefon.

Spørgsmål til brugen af dit produkt?

Hvis du har spørgsmål til, hvordan du bruger dit produkt, er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan også ringe direkte til vores leverandørers telefonsupport, hvor der sidder produktuddannede medarbejdere klar til at hjælpe dig.

Bemærk – du kan ikke fejlmelde dit produkt hos leverandørerne, men du kan få hjælp til brugen af produktet.

Du kan finde en liste over leverandørernes telefonsupport her.

Problemer med dit produkt?

Hvis du oplever fejl eller problemer med dit produkt, vil vi meget gerne hjælpe dig. Men bemærk - måske kan du spare både tid og penge ved at undersøge sagen først. Du kan f.eks. undersøge, om problemet er beskrevet i vores "Spørgsmål og svar" (link?) og prøve at løse problemet ved hjælp af vejledningen.
Hvis du ikke selv kan løse problemet, skal du selvfølgelig ringe og fejlmelde dit produkt hos os på telefon 88 88 88 88.

Det vil være en stor hjælp for vores servicemedarbejdere, hvis du ved: Hvad får fejlen til at opstå? (Bestemte tastetryk, programmer m.m.  Er fejlen konstant eller periodisk?

Vores serviceafdelings åbningstider:

Mandag - torsdag: 8 - 16
Fredag:  8 - 15

Luk

88 88 88 88

Skal vi ringe til dig? Bare skriv dine oplysninger her og angiv, hvornår det passer dig bedst.

kundeservice