88 88 88 88 - Vi sidder klar til at hjælpe

Spar på strømmen – Her får du de 11 bedste sparetips i en tid, hvor energipriserne stiger

 

Energipriserne stiger markant lige nu, og det har fået danskerne til at stille sig selv spørgsmålet om, hvordan de kan spare på strømmen i hjemmet og spare energi i hverdagen.

 

Der er mange gode tips til, hvordan du sparer penge på el. For at gøre det nemt, har vi samlet en masse sparetips på el her i artiklen, så du kan bruge dine penge på andre og sjovere ting end dyre el-regninger.

 

Her får du de 11 bedste tips til, hvordan du kan spare strøm i hverdagen.

 

1. Spar på strømmen ved at vælge energieffektive hvidevarer og apparater, når du køber nyt

 

Hvis du ønsker at spare på strømmen i hverdagen, kan det være en fordel at undersøge energieffektiviteten, når du skal investere i nye hårde hvidevarer. Ved at vælge de rigtige hvidevarer kan du spare på energien og på den måde spare penge på el.

 

Mange kan være tilbøjelige til at vælge de billige hvidevarer for at spare nu og her, men på den lange bane kan det være billigere at vælge de energieffektive hårde hvidevarer – også selvom de muligvis koster mere.

 

Energibesparende hvidevarer er for eksempel vaskemaskiner, opvaskemaskiner og tørretumblere, der har udskudt startfunktion, så du kan indstille maskinen til at starte med at vaske, når energipriserne er lavest. Denne funktion er du ikke garanteret, når du køber billige hårde hvidevarer.

 

2. Udskift dine gamle hårde hvidevarer for at spare energi

 

Hvis du har hvidevarer, der er af ældre dato, vil det i de fleste tilfælde kunne svare sig at investere i nyt. Udskift dine gamle hvidevarer som vaskemaskinen, tørretumbleren, opvaskemaskinen, køleskabet, fryseren, komfuret og ovnen og spar på strømmen.

 

Et G-mærket køleskab vil koste dig markant mere om året i forbrug sammenlignet med en model med energimærket A, og da et køleskab typisk har en levetid på 10-15 år, kan mange familier spare på strømmen i hjemmet ved at investere i et nyt og mere energieffektivt køleskab. Det samme gælder alle andre hårde hvidevarer, du har stående i derhjemme.

 

Hos L’EASY kan du finde billige hvidevarer online, der er energieffektive. Du kan finde et bredt sortiment af billige hvidevarer her, og derudover kan du prøve vores låneberegner herunder og ansøge om et lån.

 

Du kan prøve vores låneberegner og ansøge om et lån her.

 

Eks.: 24.000 kr. over 82 mdr. Variabel debitorrente: 16,90%-19,56%. ÅOP: 20,18%-22,94%. Mdl. ydelse: 518-551 kr. Samlet tilbagebetaling: 42.442-45.220 kr. Samlede kreditomk.: 18.442-21.220 kr. Etableringsomkostninger samt betalingsgebyrer er medtaget i alle beregninger. Baseret på betaling via HomeBanking. Fortrydelsesret 14 dage.


3. Hvordan sparer man på el i bryggerset? Fyld vaskemaskinen og opvaskemaskinen helt op

 

Fyld op for at spare strøm og spare energi. Det hjælper ikke meget på dit energiforbrug at købe nye og energieffektive hvidevarer, hvis du fortsat tænder for maskinerne, når de er halvfyldte.

 

Faktisk viser det sig, at 20 procent af danskernes strømforbrug bliver brugt på vaskemaskinen. Hvis du virkelig vil spare på strømmen, skal du være opmærksom på ikke at vaske en halv fyldt vaskemaskine, da mange maskiner kan vaske helt op til 8 kg tøj ad gange.

 

Derudover bør du bruge eco-programmer, der hjælper dig med at spare energi i form af el, varme og vand. Det hjælper ikke kun i forhold til de høje energipriser, men også klimaet.


4. Spar på energien i køkkenet – afrim fryseren, tø fødevarer op inden tilberedning, læg låg på gryderne og udnyt varmen fra ovnen

 

Spar på strømmen i hjemmet med en række husråd. Du kan for eksempel spare strøm ved at afrimme fryseren eller tø madvare op på køkkenbordet eller i køleskabet, inden du tilbereder det. På den måde undgår du at bruge unødvendig energi på længere tilberedningstid i ovnen eller komfuret.

 

Derudover kan du spare på energien ved at lægge låg på gryderne, når du tilbereder mad på komfuret. Varmen forbliver i gryderne, og tilberedningen vil gå hurtigere.

 

Hvis du ved, at du skal lave noget i ovnen, kan du både udnytte forvarmen, men også tilberede flere ting på én gang, nu hvor ovnen alligevel er i brug. Spar penge på el i køkkenet ved at tænke forud.

 

5. Sluk i stedet for standby – Sluk for apparater og elektronik, når de ikke er i brug


Det kommer bag på mange, at vi i gennemsnit bruger mellem 10 og 15 procent af vores elforbrug på standbyfunktionen. Spar på strømmen ved at slukke for de apparater og det elektronik, du ikke har aktivt i brug.

 

Det er altså ikke nok at lade elektronikken stå på standby, hvis du ønsker at spare på strømmen i hjemmet og på den måde spare penge på el. Sluk helt eller hiv stikket ud, så du er sikker på, at der ikke bruges udnødvendig strøm.

 

6. Spar strøm ved at udnytte det naturlige dagslys og sluk for pærerne

 

Belysningen i din bolig udgør i gennemsnit en femtedel af det samlede elforbrug. Det kan være svært i vinterhalvåret, men når det er muligt i løbet af dagen eller året, bør du slukke for alle lamper og pærer i hjemmet og udnytte dagslyset.

 

Sørg derudover for at vælge sparepærer, der er energimærket A eller bedre, så du kan spare strøm, når lamperne er tændt. Det kan også være en fordel at tænke over hvor i boligen, du placerer dine lyskilder.

 

Flyt lampen ind midt i rummet og op under loftet, så lyset fordeler sig jævnt, og undgå at have større møbler placeret foran lyskilden, som vil komme til at skærme for lyset. Det kan resultere i, at du vil have flere lyskilder tændt, hvilket ikke hjælper, hvis du vil spare energi.

 

7. Sluk for dine streamingtjenester, hvis du laver noget andet end at se serie/film


Videostreaming sluger gennemsnitligt 60 procent af danskernes internets strømforbrug, så hvis du ønsker at spare på strømmen, bør du være opmærksom på hvor mange skærme, du har tændt i løbet af dagen, og om du kan springe serien over til fordel for en bog eller gåtur.

 

De fleste kender til at have en film eller serie kørende i baggrunden, selvom de sidder på deres telefon, og det kan være en vane, du skal skille os af med, hvis du vil spare på energien.

 

8. Tænk over, hvordan du opvarmer hjemmet, hvis du vil spare på energien

 

Når vi nærmer os vinterhalvåret, kan det være oplagt at kigge på, hvordan du opvarmer hjemmet, hvis du ønsker at spare energi. Hold gerne en stuetemperatur på 21 grader. Hver ekstra grad koster 5 procent ekstra på varmeregningen.

 

Brug derudover alle radiatorer i rummet i stedet for at lade en enkelt stå på høj varme. Hvis der er rum i hjemmet, du ikke bruger særlig ofte, bør du holde temperaturen på 15 grader for at spare på energien.

 

Derudover bør du lufte ud flere gange dagligt i 5 minutter i stedet for at lade et vindue stå på klem i flere timer, da det blot resulterer i, at du nedkøler hjemmet og ikke får luftet ordentligt ud.

 

9. Spar på energien ved at være opmærksom på, hvordan du forbruger vand i hverdagen


Energipriserne får os til at tænke på alle de måder, vi kan spare penge på el, men der er også en del at spare, hvis du er opmærksom på, hvordan dit forbrug af vand er i løbet af dagen.

 

Du bør selvfølgelig slukke for vandhanen, når du børster tænder, og også slukke for bruseren, når du sæber dig ind i badet. Sørg derudover for at montere en spareindsats i bruseren og tag brusebad i stedet for karbad.

 

Vælg vandbesparende hårde hvidevarer og sørg for, at du får repareret toilettet, når det løber, da et løbende toilet kan koste dig helt op til 4000 kroner om året alt efter vandpriserne, hvor du bor.

 

10. Spar på energien, når du er på ferie


Det er en oplagt mulighed at spare på energien, når du er væk hjemmefra i længere perioder, som når du er på ferie. Sørg for at slukke helt for radiotorerne og gulvvarmen i hjemmet.

 

Hvis køleskabet står tomt, er der ingen grund til at bruge energi på, at det skal stå nedkølet. Sluk derfor både for køleskabet og fryseren, hvis det står tomt i en længere periode. Træk også stikket ud af al elektronik, så du ikke risikerer, at der bliver brugt strøm, fordi det står på standby.

 

Hvis du gerne vil læse mere om, hvordan du kan holde ferie og spare, kan du læse artiklen her: Billig ferie med børn – De bedste børnevenlige ferieidéer i 2022

 

11. Energipriser – Hold øje og brug strøm i tidsrum, hvor du kan spare penge på el

 

Hvorfor stiger energipriserne i løbet af dagen eller ugen, og hvordan kan du holde dig bedst muligt opdateret, så du kan spare energi? Der findes efterhånden flere muligheder, når det kommer til at tjekke energipriser 2022.

 

De fleste elselskaber gør det muligt for dig at få et simpelt overblik over, hvordan dit elforbrug ser ud. Ud over at tjekke dit eget elselskabs hjemmeside, bør du også kigge på hjemmesider som sparenergi.dk, grønstrøm.nu og elpris.dk, der præsenterer dig for en række råd til, hvordan du kan spare strøm og spare energi.

Velkommen til kundeservice

Ofte stillede spørgsmål

Her kan du finde svar på de mest almindelige spørgsmål. Klik på den kategori, dit spørgsmål handler om.

Vi har åbent døgnet rundt

Det er helt enkelt at bestille hos L'EASY – bare ring til os på telefon 88 88 88 88 eller bestil direkte i webshoppen. 

Vores telefoner er åbne alle ugens 7 dage fra kl. 8 - 18 i hverdagene og 10 - 18 i weekender. Efter kl. 18 kan du lægge en besked, så kontakter vi dig hurtigst muligt. Vores webshop er åben døgnet rundt – så her kan du bestille, præcis når det passer dig!

Bestil på telefonen

Når du ringer 88 88 88 88, kan du vælge, hvilken afdeling du vil i kontakt med. Tryk 1, hvis du vil tale med en salgskonsulent.

Salgskonsulenten hjælper med at finde det produkt, der passer bedst til dig. Du kan bestille med det samme, og I aftaler også, hvornår Peter skal levere og installere dine varer.

Bestil i webshoppen

I vores webshop kan du stille og roligt finde de produkter, du søger. Bestil ved at trykke ”Læg i indkøbskurv” og følg vejledningen. Det er helt enkelt – og du kan hele tiden se, hvor langt du er i bestillingsprocessen.

Du har ikke købt noget, før du trykker ”Godkend” på sidste side i bestillingsprocessen. Du kan også altid slette de varer, du har lagt i din indkøbskurv.

Vi ekspederer som udgangspunkt din bestilling samme dag, vi modtager den. Når du bestiller i webshoppen, kontakter vi dig efterfølgende for at aftale, hvornår Peter skal levere og installere dine varer.

Vi leverer selvfølgelig hurtigst muligt, og sammen finder vi det tidspunkt, der passer dig bedst.

Vi leverer til alle brofaste områder i Danmark.

Luk

Hvornår passer det dig?

Uanset hvordan du bestiller og betaler - så aftaler vi et tidspunkt, hvor Peter leverer og installerer dine varer. Vi leverer hurtigst muligt, og sammen med dig finder vi den tid, der passer bedst.

Du betaler et leverings- og installationsgebyr på kr. 195-1495. Hvis du køber flere produkter ad gangen, betaler du naturligvis kun ét gebyr - det dyreste - og sparer de øvrige.

Vi leverer til alle brofaste områder i Danmark.

Vi leverer direkte hjem til dig

Du slipper for at tænke på hjemtransport – vi leverer direkte hjem til dig. 

Når Peter kommer, kører han varerne ind, pakker dem ud og installerer dem til bestående lovlige installationer. Peter tager emballagen med retur – og hvis du ønsker det, tager han også dit gamle produkt med, så du sparer en tur på genbrugsstationen.

Du skal selv være hjemme, når Peter kommer – og hvis du har valgt at købe med finansiering, vil vi bede dig om at have følgende klar:
- Foto ID (kørekort, pas e. lign.)
- Sygesikringsbevis

Du kan også selv afhente dit køb

Du kan spare gebyret til levering og installering, hvis du selv henter dit køb på et af vores tre lagre i Odense, Brøndby eller Hobro.

Hvis du selv vil hente dit køb, skal du bestille på telefon 88 88 88 88 og aftale med salgskonsulenten, hvor og hvornår du helst vil hente.

Lageradresser:


Rødovre
Krondalsvej 7
2610 Rødovre


Hobro
Tåsingevej 12B
9500 Hobro

 

Fredericia
Krogsagervej 50
7000 Fredericia

Luk

Betalingsformer

Hos L'EASY bestemmer du selv, hvordan du vil betale. Du kan vælge mellem:
- Kontant betaling, hvor du betaler hele beløbet på én gang.
- Finansiering, hvor du deler betalingen over en længere periode.
- Leje, hvor du kan returnere produktet, når du ikke længere har brug for det. Går produktet i stykker i lejeperioden, reparerer eller ombytter vi produktet uden merpris.

Kontant betaling

Du kan vælge at betale kontant – altså hele beløbet på én gang.
Vores kontantpriser er opgivet ekskl. levering og installation, men du betaler også et leverings- og installationsgebyr på kr. 195-1495. Hvis du køber flere produkter ad gangen, betaler du naturligvis kun ét gebyr - det dyreste - og sparer de øvrige.

Leje fra 6 mdr.

Du kan også leje produkter hos L'EASY, og hos os er den korteste lejeperiode kun 6 måneder. Det er dog ikke alle typer produkter, vi lejer ud. Se, om der er opgivet en lejepris på det produkt, du ønsker at leje, eller ring til os på 88 88 88 88 og hør nærmere. Lejepriser er inkl. levering og installation. Der kommer et oprettelsesgebyr oveni.

Luk

Fortrydelsesret

Hvis du skifter mening eller fortryder dit køb, har du altid 14 dages fortrydelsesret fra leveringstidspunktet. Du skal bare kontakte os, så afhenter vi produktet. Vi kræver blot, at produktet returneres i samme stand, som det blev leveret.

Hvis tilbehøret til lyd- eller billedoptagelser er taget i brug, kan det dog IKKE returneres. Der skal derfor betales et beløb, som dækker værdien af tilbehøret. Beløbet kan du få oplyst på telefon 88 88 88 88.

På mobiltelefoner og mobilabonnementer vil der i nogle tilfælde være andre regler i forbindelse med fortrydelsesret. Se betingelser i forbindelse med dit mobilabonnement eller mobiltelefon.

Spørgsmål til brugen af dit produkt?

Hvis du har spørgsmål til, hvordan du bruger dit produkt, er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan også ringe direkte til vores leverandørers telefonsupport, hvor der sidder produktuddannede medarbejdere klar til at hjælpe dig.

Bemærk – du kan ikke fejlmelde dit produkt hos leverandørerne, men du kan få hjælp til brugen af produktet.

Du kan finde en liste over leverandørernes telefonsupport her.

Problemer med dit produkt?

Hvis du oplever fejl eller problemer med dit produkt, vil vi meget gerne hjælpe dig. Men bemærk - måske kan du spare både tid og penge ved at undersøge sagen først. Du kan f.eks. undersøge, om problemet er beskrevet i vores "Spørgsmål og svar" (link?) og prøve at løse problemet ved hjælp af vejledningen.
Hvis du ikke selv kan løse problemet, skal du selvfølgelig ringe og fejlmelde dit produkt hos os på telefon 88 88 88 88.

Det vil være en stor hjælp for vores servicemedarbejdere, hvis du ved: Hvad får fejlen til at opstå? (Bestemte tastetryk, programmer m.m.  Er fejlen konstant eller periodisk?

Vores serviceafdelings åbningstider:

Mandag - torsdag: 8 - 16
Fredag:  8 - 15

Luk

88 88 88 88

Skal vi ringe til dig? Bare skriv dine oplysninger her og angiv, hvornår det passer dig bedst.

kundeservice